דיסקוס הגליל- דגי נוי, בריכות נוי, אקווריומים



ראשי > אקווריום > ציוד לאקווריום > מאכיל אוטומטי לאקווריום

מאכיל דגים אוטומטי

דגים, ככלל הייצורים החיים בעולם, זקוקים להזנה סדירה על מנת להתקיים ולשגשג. מצד אחד, חוסר במזון הוא איננו מצב רצוי. מצד שני, גם האכלת יתר גורמת לא מעט צרות למגדלי דגים.

ראשי פרקים במאמר זה:
האכלת דגים
כיצד נדע כמה להאכיל?
מאכיל אוטומטי לאקווריום
חסרונות השימוש במאכיל אוטומטי
התאמה לסביבה
לסיכום

האכלת דגים

כאשר אנו מאכילים את דגי נוי, עלינו תחילה להעריך את כמות הדגים וגודלם. באקווריומים בעלי מעט דגים נאכיל את הדגים בהתאם לכמותם וגודלם.

המזון עימו אנו מאכילים את הדגים מכיל מגוון חומרים מזינים אשר יהוו מצע נוח להתפתחות בקטריות ( במים ומחוצה להם). בטרם נאכיל את הדגים, נוודא כי המזון במצב תקין ללא פטריות\רקבון הנראה לעיין. על אריזות המזון מוטבע תאריך תפוגה. מומלץ לא לחרוג מתאריך זה!

אזהרה
אזהרה
בתום האכלת הדגים יש לנקות את פתח ההאכלה. לעיתים אנו "מפספסים" את פתח ההאכלה ומותירים מזון בסביבת הפתח. עד מהרה נבחין בפטריות שינצלו את המזון לטובתן. בקטריות\פטריות אילו עשויות להזיק לדגים ולכן יש לסלקן!

רוב דגי נוי באקווריום משגשגים במצב של 2-3 ארוחות מזינות ביום. כאמור, כאשר אנו מאכילים דגים עלינו להתחשב בכמות הדגים(ככל שיש יותר דגים נאכיל יותר) ובגודלם(ככל שהדגים גדולים יותר, נאכיל יותר).

כיצד נדע כמה להאכיל?

האכלת דגים היא תהליך הדורש מספר דקות. התחילו להאכיל בכמויות קטנות! אין סיבה למהר. העזרו בכפית. תנו לדגים לסיים את המזון שהוספתם. סיימו? הוסיפו עוד מזון. כל התהליך כולו דורש מספר דקות (במספר: כ-3 דקות).

ממה יש להיזהר? המנעו מהגעת המזון לרצפה. בתום תהליך ההאכלה קרקעית האקווריום צריכה להיות נקייה ממזון.

כמובן שלא לכולם יש את הפנאי והרצון להשקיע "זמן איכות" עם האקווריום. על מנת להתגבר על זה, ישנם מגוון מוצרים אוטומטיים להאכלת דגים.

מאכיל אוטומטי לאקווריום

מאכיל אוטומטי נועד לחסוך לאנשים את ההכרח של האכלת הדגים באופן יום-יומי. כך, בעצם, ניתן לקבוע למאכיל האוטומטי מועדים קבועים להאכלת הדגים ולוודא שהתזונה של הדגים תהיה סדירה.

מאכיל אוטומטי לאקווריום בנוי ממיכל מסתובב אשר מכיל פתח ליציאת המזון. בכל סיבוב נשפך אוכל למי האקווריום. ככל שפתח יציאת המזון תהיה פתוחה יותר, כך ישפך יותר אוכל אל תחום האקווריום. את מיכל המזון יש למלא אחת לשבוע-חודש (תלוי בסוג המאכיל ובכמות ההאכלות הרצוייה). ישנם דגמים של מאכילים אוטומטים אשר מספקים בין 2 ל-6 האכלות רצויות ביום.

מאכיל אוטומטי לאקווריום מאכיל אוטומטי לאקווריום

ישנם שני סוגי מאכילים אוטומטים לדגים. הם נבדלים באופן צריכת החשמל שלהם: הזנה באמצעות חיבור לרשת החשמל (שקע לתקע- AC) והזנה באמצעות סוללות (DC). לכל אחד מהסוגים הללו יש יתרונות ברורים אשר יקבלו משמעות בהתאם לאקווריום המיועד.

חסרונות השימוש במאכיל אוטומטי

לצד היתרונות הרבים שיש להאכלה אוטומטית, ישנם גם מספר חסרונות. בטרם נחליט שאנו אכן מעוניינים לרכוש מאכיל אוטומטי, יש צורך לתת את הדעת על פרמטרים אלו.

מאכיל אוטומטי סטנדרטי בנוי להאכלת הדגים ב"מזון יבש". משמע, האכלה במזון חיי\קפוא לא מתאפשרת. ישנן אוכלוסיות דגים אשר תזונתן מבוססת על מזון חי. לכן, יש צורך לבדוק מראש האם המאכיל מתאים לסוג המזון בו אנו מאכילים את הדגים.

חיסרון בולט נוסף הוא שהמאכיל לא מתריע על כך שמיכל אחסון המזון התרוקן. על בעל האקווריום לוודא אחת לתקופה שהמאכיל מכיל מזון!

חיסרון נוסף תלוי באופן ההזנה של המאכיל - מאכילים אוטומטים המוזנים בסוללות (DC) דורשים החלפת סוללות מעת לעת. לחלקם ישנה מנורת חיווי אשר מתריאה לגבי סוללות חלשות. זיכרו לוודא כי הסוללות תקינות לשימוש.

אחד החסרונות הבולטים של שימוש במאכיל אוטומטי עבור מגדלים מנוסים הוא הקושי להאכיל את כל הדגים בכל ארוחה. הדגים יודעים להכיר את זמני הארוחה שלהם. הדגים מגיעים לפתח ההאכלה וממתינים למזון שיגיע דרך המאכיל האוטומטי. עם הגעת המזון, הדגים הגדולים אוכלים משמעותית יותר ודוחקים את הקטנים\החלשים הצידה. לאורך זמן, הדבר עשוי לתת אותותיו על אופן גדילת הדגים החלשים. לרוב ,המצב שנוצר הוא שהחזקים גדלים יותר והחלשים  נחלשים יותר. מצב כזה, מומלץ להוסיף האכלות ידניות נוספות או להוסיף מאכיל\ים נוספים.

התאמה לסביבה

כיוון שמאכיל אוטומטי הוא בגדר תוספת מומלצת שתשדרג את נוחות התחזוקה הנדרשת באקווריום, לעיתים ישנה סוגייה של התאמת המאכיל למכסה האקווריום. לא כל המכסים מכילים מקום מספיק להצבת מאכיל אוטומטי. לכן, גם מידותיו של המאכיל חשובות ביותר!

טיפ
טיפטיפ
מאכיל אוטומטי לאקווריום מיועד לעבודה בסביבה לחה (ולא סביבה רטובה). בטרם הפעלת המאכיל יש לוודא שהוא מקובע לעצם קבוע במכסה אשר ימנע נפילתו למי האקווריום. מאכילים אוטומטים "שקפצו לשחות" חדלים לפעול  והאחריות על המוצר לא מכסה נזק זה.

לסיכום

נסכם מאמר זה באימרה הלא ידועה: הדגים באקווריום שוחים על קיבתם. התמידו בהאכלה נכונה של הדגים שלכם!



מעוניינים במידע נוסף? נשארו לכם שאלות פתוחות?
צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם.

מאמרי הרחבה לנושא זה:
+ המחלות דגים
+ משאבת אוויר לאקווריום
+ איקלום דגי נוי
- תגיות: testing, מאכיל+אוטומטי+לדגים, מאכיל+דגים+אוטומטי, אזהרה, לאקווריום, 1510584712, מתקן+האכלה+לדגים+באקוריום, מאכיל+דגים+אוטומטי+, אקווריום+אוכל+אוטומטי, מתקן+אוטומטי+להאכלת+דגים